AfD sluit eigen lijsttrekker Krah uit van Europees Parlement


De omstreden Europese lijsttrekker van de radicaal-rechtse Duitse AfD, Maximilian Krah, zal niet naar het Europees Parlement gaan. Zijn partijgenoten hebben besloten dat hij niet mag deelnemen. Krah zou de samenwerking met andere partijen bemoeilijken.

 

Redactie, TPO, 10 juni 2024 – Alternative für Deutschland (AfD) is bij de Europese verkiezingen van zondag de tweede partij van Duitsland geworden, ondanks een moeizame campagne. Krah, die vaak opkomt voor China, kwam in opspraak toen een medewerker werd opgepakt wegens spionage voor dat land.

Zijn opmerking in een krant dat hij niet alle SS’ers als misdadigers beschouwt, zorgde voor verdere controverse. Onder druk van buitenlandse bondgenoten werd hij uit de schijnwerpers gehaald.

Obstakel bij onderhandelingen

Krah blijft echter een obstakel in de onderhandelingen over de vorming van een fractie in het nieuwe Europees Parlement, volgens zijn partijgenoten. “Ze willen die onderhandelingen alleen voeren, zonder mij,” zegt Krah.

De AfD, die uit de fractie van onder meer de PVV en de Franse RN is gezet, wil graag weer samenwerken.

Krah noemt de beslissing van zijn partij “strategisch verkeerd en een verkeerd signaal”. Hij vindt dat de AfD zich niet door het buitenland moet laten voorschrijven wie zij naar Brussel stuurt, aangezien de partij opkomt voor Duitse belangen en soevereiniteit.


https://tpo.nl/2024/06/10/afd-sluit-eigen-lijsttrekker-krah-uit-van-europees-parlement/