Eigenaren Jumbo Maarheze stoppen wegens overlast asielzoekers


Het echtpaar Frank en Tamar Simonis stoppen met de Jumbo-supermarkt in Maarheze en verkopen de zaak. Een van de redenen om te stoppen is de aanhoudende criminaliteit door asielzoekers die in het nabijgelegen Budel verblijven, meldt het Brabants Dagblad.

 

Lees ook: Voortaan agenten in trein Weert-Eindhoven wegens overlast asielzoekers

 

De twee supermarkteigenaren zeggen ‘bijna dagelijks last te hebben van diefstal, intimidatie en geweld’ door asielzoekers.

Agressieve veiligelanders

Het echtpaar heeft al eerder de noodklok geluid over de overlast door asielzoekers. Zo lieten ze vorig jaar weten soms wel ‘drie keer per dag politie op de stoep te hebben staan’.

Frank Simonis toen:

“Het zijn vaak agressieve lui. Veiligelanders tussen 17 en 25 jaar. Er is geen land mee te bezeilen. Ik denk weleens dat ik beter een beveiligingsbedrijf had kunnen beginnen dan een supermarkt.”

Overigens is de overlast door asielzoekers niet de enige reden voor het echtpaar om te verkopen. “De winkel is verouderd en heeft een make over nodig”, aldus Tamar Simonis op Facebook.

De Jumbo in Maarheeze zal worden overgenomen door een echtpaar dat nu ook al Jumbo-filialen beheerd. Ook het huidige personeelsbestand wordt overgenomen.


https://tpo.nl/2023/07/05/eigenaren-jumbo-maarheze-stoppen-wegens-overlast-asielzoekers/