LIVEBLOG 79. IDF en Trey Yingst geven rondleiding door Hamas HQ Al-Shifa Hospital


Deze G gewoon al in een late fase van de inval het ziekenhuis in

Social

Jongens, laten we wel oog blijven houden voor alle kanten van het verhaal aangaande de talloze wapens van Hamas die door de IDF gevonden werden op het Hamas-hoofdkwartier dat geheel bij toeval ook het grootste ziekenhuis van Gaza is. De NOS schrijft namelijk: “Hamas ontkent dat het in het ziekenhuis wapens had liggen en stelt dat Israël die daar heeft geplaatst. De terroristische organisatie noemt de Israëlische vondst van wapens “leugens en een rechtvaardiging van de misdaden van Israël.

De daadwerkelijke inname van het Hamas-hoofdkwartier werd uiteraard niet uitbesteed aan reguliere eenheden, maar werd volgens woordvoerder Hagari geleid door de Shaldag Unit (wiki, trainingsvideo), gespecialiseerd in “clandestine operation, combat search and rescue, commando style raids, hostage rescue, irregular warfare, long-range penetration, military intelligence operations, special operations, and special reconnaissance within enemy territory.” Op dit moment lijkt het erop dat zij deze taak met slechts minimale of zelfs geen verliezen hebben voltooid – nogal een prestatie.

En ook echt even een eervolle vermelding voor bovenstaande FOX-held Trey Yingst, want hij was in een latere fase van de inname – met gevechten nog hoorbaar gaande – al met IDF-troepen in het ziekenhuis zelf en was echt de eerste journalist te plekke. Na de breek een aantal toch wel bijzondere foto’s en de IDF’s eigen rondleiding door het ziekenhuis en langs aangetroffen wapendepots en andere Hamassige vondsten. Maar, onthoud, volgens Hamas heeft Israël die wapens daar dus zelf neergelegd!

Belangrijke noot wel: Trey Yingst zegt dat hij de vermeende tunnelnetwerken onder het ziekenhuis nog niet te zien gekregen heeft. Zijn die er uiteindelijk toch niet echt, of toch niet zo uitgebreid als de IDF claimde? Of wel, maar zijn daar nog operaties en opschoning gaande en is het nog niet geschikt voor pers?

Enfin, u bent weer bij. We gaan weer live:

Update 08:18 – Even een toelichting bij die opvallend hoge rangen van gedode IDF-soldaten: “1- The IDF posthumously promotes soldiers by one rank. (Up to major for officers). 2- Many of those fighting in Gaza are reservists, who already have a senior NCO rank.” Het aantal te Gaza gedode IDF-soldaten staat nu op 50.
Update 08:30 – Geven we gewoon even mee ter overweging: dit ongeverifieerde, door ‘Daily Islamist‘ gedeelde vermeende IDF-hengstenbal (“bevat naaktheid“) nabij de Gaza-grens. Mogelijk eenzelfde soort ‘feest’ als hier rond 8 november. En hier een montage van een DJ bij de IDF in Gaza.

IDF’s Hamas HQ Al-Shifa Hospital Aftermovie

Social

Langere ‘one shot’ IDF-rondleiding van 7 minuten

Social

Foto’s van Hamas-wapens in ziekenhuis

Trey maak ons gek

Social

Wat een foto’s

Ja je hebt Apaches en je hebt Israëlische Apaches (fuel tanks/desert cammo)

Social

Vreemd, wij worden nooit uitgenodigd voor deze feesten

Social

https://www.geenstijl.nl/5173517/kijk-maar-niet-weg/