Man (30) duwt toeristes (21 en 22) in ravijn, dode en gewonde, Duitsland


BERLIJN, 15 juni (Reuters) – Een van de twee vrouwelijke toeristen die door een Amerikaanse man werden aangevallen in de buurt van het wereldberoemde kasteel Neuschwanstein in Zuid-Duitsland is overleden, aldus de Duitse politie op donderdag.

Een 21-jarige vrouw, die per helikopter naar een ziekenhuis moest worden gebracht, overleed vannacht aan de ernstige verwondingen die ze had opgelopen, terwijl haar 22-jarige metgezel nog in het ziekenhuis lag, zei de lokale politie in een verklaring.

Een verdachte is gearresteerd, zei de politie.

Marienbruecke brug

Volgens de politie kwamen de vrouwen een 30-jarige Amerikaanse toerist tegen op een pad in de buurt van de Marienbruecke brug, die populair is vanwege het uitzicht op het kasteel, die hen naar een verborgen pad bracht dat naar een uitkijkpunt leidde.

De man viel vervolgens de 21-jarige aan, zei de politie, en toen de 22-jarige tussenbeide kwam, verstikte de man haar en duwde haar van een steile helling.

“Volgens de huidige stand van kennis moet een poging tot een seksueel misdrijf ten nadele van de 21-jarige worden aangenomen,” zei de politie in een verklaring in het Engels.

De 21-jarige werd ook van de helling geduwd, waar ze tot stilstand kwam na een val van bijna 50 meter, voegden ze eraan toe.

De verdachte werd kort daarna gearresteerd na een grote politieactie op woensdagmiddag, voegden ze eraan toe.

De recherche heeft het onderzoek naar poging tot moord, moord en een zedenmisdrijf overgenomen en concentreert zich nu op het reconstrueren van hoe het incident precies heeft plaatsgevonden, aldus de politie.

1,4 miljoen bezoekers per jaar

Kasteel Neuschwanstein, ongeveer 105 km ten zuidwesten van München, is een van de populairste bestemmingen in Europa.

Volgens de website van het kasteel bezoeken jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen mensen het kasteel en in de zomermaanden telt het kasteel dagelijks gemiddeld meer dan 6000 bezoekers.

Openbaar aanklagers reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

https://tpo.nl/2023/06/15/man-30-duwt-toeristes-21-en-22-in-ravijn-dode-en-gewonde-duitsland/