Minstens 15 doden en 50 gewonden na treinontsporing in zuiden van Pakistan


MULTAN, Pakistan (AP) – Ten minste 15 passagiers zijn omgekomen en 50 anderen raakten gewond toen een trein ontspoorde nabij de Pakistaanse stad Nawabshah in de zuidelijke provincie Sindh, zo meldden functionarissen op zondag.

Slecht onderhouden spoorwegen

De Hazara Express was onderweg van Karachi naar Rawalpindi toen tien wagons ontspoorden nabij het treinstation Sarhari bij Nawabshah, zei senior spoorwegbeambte Mahmoodur Rehman Lakho. Lakho is verantwoordelijk voor de spoorwegen in het gebied van het ongeval.

Lakho zei dat reddingsploegen de gewonde passagiers naar het nabijgelegen Peoples Hospital in Nawabshah hebben gebracht.

Mohsin Sayal, een andere hoge spoorwegbeambte, zei dat het treinverkeer op de belangrijkste spoorlijn is opgeschort omdat reparatietreinen naar de locatie zijn gestuurd. Sayal zei dat alternatieve reisarrangementen en medische zorg beschikbaar zullen worden gesteld voor de passagiers van de trein.

Treinongelukken komen vaak voor op slecht onderhouden spoorwegen in Pakistan, waar de communicatie- en signaleringssystemen uit het koloniale tijdperk niet gemoderniseerd zijn en de veiligheidsnormen slecht zijn.


https://tpo.nl/2023/08/06/minstens-15-doden-en-50-gewonden-na-treinontsporing-in-zuiden-van-pakistan/