Omtzigt: ‘Stomme reflex dat partijen niet over migratie willen hebben’


Pieter Omtzigt benadrukt in een gesprek met het ANP de noodzaak om migratie naar Nederland te beperken, met name gericht op arbeids- en studiemigratie. Hij wijst op de impact hiervan op Nederlandse voorzieningen, zoals woningen, en de misstanden rondom arbeidsmigratie.

Omtzigt:

“Het is onverantwoord dat het kabinet viel op asiel, maar dat niet de rest van het pakket werd uitgevoerd om die migratiestromen in te dammen.

“Dat er verder geen maatregelen werden genomen was veruit het domste besluit dat mogelijk was. Waar overeenstemming over was, had doorgevoerd kunnen en moeten worden.

“Het is een stomme reflex dat partijen het niet over migratie willen hebben, omdat dit volgens hen een thema is van Geert Wilders. Hoewel ik niet met de PVV in een coalitie zou willen, vind ik wel dat geluisterd moet worden naar dergelijke partijen als ze valide punten maken.

“Zo vind ik ook dat Thierry Baudet van Forum voor Democratie serieus genomen moet worden als het gaat over de baantjescarrousel. Want dat is ook aan de hand.”

 


https://tpo.nl/2023/08/21/omtzigt-stomme-reflex-dat-partijen-het-niet-over-migratie-willen-hebben/