Politie in Gelderland vrijwel nergens op tijd bij ernstige incidenten TPO.NL


In de meeste gemeenten in Gelderland slaagt de politie er niet in om op tijd te zijn bij ernstige incidenten. Dit blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland.

De enige uitzondering is Wageningen, waar de politie erin slaagt om in 90,6% van de gevallen binnen de gestelde vijftien minuten bij een noodsituatie te zijn.

In de rest van Gelderland is de gemiddelde reactietijd aanzienlijk lager, met West Maas en Waal als hekkensluiter met slechts 62,4%.

Veiligheid niet altijd in geding

Een lager reactiepercentage betekent overigens niet noodzakelijk dat de veiligheid in het geding komt. Andere hulpdiensten zoals brandweer of ambulance kunnen dan al ter plaatse zijn.

Daarnaast beginnen agenten onmiddellijk met het verlenen van hulp bij noodsituaties en geven pas later aan de meldkamer door dat ze zijn gearriveerd, wat kan resulteren in langere geregistreerde reactietijden.

Ondanks de ondermaatse prestaties in de afgelopen jaren, is de politie niet van plan om hun streeftijd te verlagen, omdat ze streven naar continue verbetering en niet snel tevreden willen zijn.

 


https://tpo.nl/2023/07/28/politie-in-gelderland-vrijwel-nergens-op-tijd-bij-ernstige-incidenten/