Politieke Carrière van Kees van der Staaij komt Ten Einde


SGP-leider Kees van der Staaij zal zich niet herkiesbaar stellen voor de komende vervroegde verkiezingen. Dit meldt de website van de SGP.

In een verklaring refereert Van der Staaij aan het Bijbelboek Prediker en schrijft hij  zijn rol als volksvertegenwoordiger als een roeping te zien, maar niet voor het leven.

Toekomstplannen onduidelijk

Sinds 1998 is hij Kamerlid en sinds 2010 fractievoorzitter. Hij benadrukt dat het Kamerlidmaatschap veel eist, ook van zijn gezin, en verlangt naar een leven buiten de politiek.

Hoewel hij de huidige uitstroom van Kamerleden betreurt, ziet hij het niet als oplossing om langzittende leden nog langer aan te houden.

Zijn toekomstplannen zijn nog onduidelijk.

Chris Stoffer lijsttrekker SGP

Chris Stoffer, de nummer 2 van de vorige SGP-lijst, zal Van der Staaij opvolgen als lijsttrekker en fractievoorzitter. SGP-voorzitter Van Meeuwen uit zijn dankbaarheid voor Van der Staaij’s bijdrage aan de partij.

Van der Staaij:

“Alles heeft zijn bestemde tijd, zegt de wijze Prediker. Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan. Ik heb gepoogd Coram Deo, voor het aangezicht van God, ons aller Schepper, en in goede samenspraak met mensen die mij na staan, een weloverwogen beslissing te nemen en dit transparant te verwoorden. Dat neemt niet weg dat ik zo met het werk vergroeid ben geraakt, dat het echt pijn zal doen daarvan afscheid te nemen.”


https://tpo.nl/2023/08/25/ook-kees-van-der-staaij-sgp-weg-uit-tweede-kamer/