Tilburgse moslima Esmah Lahlah nummer 2 op lijst PvdAGroenLinks


De Tilburgse GroenLinks-wethouder Esmah Lahlah (1979) staat als nummer 2 op de PvdAGroenLinks-kandidatenlijst voor de aankomende Tweedekamerverkiezingen. Op plek 1 staat PvdA’er Frans Timmermans, op nummer 3 GroenLinkser Jesse Klaver.

Opvallend is dat Lahlah geen ervaring heeft in de Tweede Kamer. Het komt niet vaak voor dat een onbekende nieuweling zo’n hoge plek op een kandidatenlijst krijgt.

 

Lahlah is sinds 2018 wethouder in Tilburg. Ze was eerst partijloos, maar stapte uiteindelijk over naar GroenLinks.

De volledige PvdAGroenLinks kandidatenlijst is hier te lezen. Hieronder de biografie van Lahlah (via gemeente Tilburg).

 

Biografie van Esmah Lahlah

Esmah Lahlah op 13 oktober 1979 in Helmond geboren. Ze is namens haar partij GroenLinks wethouder van Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in het college van burgemeester en wethouders in Tilburg. Ze is tevens de eerste loco burgemeester voor de stad.

Opleiding

Lahlah studeerde Kinder- en Jeugdpsychologie aan Tilburg University. Daarnaast behaalde zij een Doctoraat Rechten aan de Tilburg Law School van diezelfde universiteit.

Functies

Na het afronden van haar studie, werkte Lahlah als staffunctionaris bij Stichting de Twern in Tilburg en ging vervolgens aan de slag als Hogeschooldocent Social Work bij Avans Hogeschool in Breda. Ook werkte zij als Universitair Docent bij Tilburg University en was ze Lector Integrale aanpak kindermishandeling aan de Hanzehogeschool Groningen.

Vanaf juni 2018 is Lahlah wethouder in de Gemeente Tilburg. Zij heeft de portefeuilles Werk en Arbeidsparticipatie, Maatschappelijke participatie, Bestaanszekerheid, Jeugd en Kansengelijkheid, Sociale basis, Onderwijs en Kinderopvang, Taal en laaggeletterdheid, Emancipatie, Diversiteit en Inclusie. Lahlah is daarnaast eerste loco burgemeester, wijkwethouder van Tilburg-West (Het Wandelbos, De Blaak, De Reit, Zorgvlied en Het Zand) en projectwethouder van het Kenniskwartier.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 was Esmah lijsttrekker voor GroenLinks In Tilburg. Haar partij is met 10 (van de 45) zetels de grootste partij in de Tilburgse gemeenteraad.

Persoonlijk

Esmah Lahlah woont in Tilburg en is moeder van twee kinderen. Ze beschrijft zichzelf als maatschappelijk betrokken, analytisch sterk, toegankelijk en inhoudelijk gedreven. In haar wethouderschap vindt zij het belangrijk om de verbinding te zoeken met en tussen de verschillende groepen mensen in de stad.

https://tpo.nl/2023/09/08/tilburgse-moslima-esmah-lahlah-nummer-2-op-lijst-pvdagroenlinks/