13 Nederlanders gewond in Cambodja nadat dronken man op bruiloft inrijdt


Gisteren raakten ten minste 13 Nederlanders gewond toen een beschonken gast met hoge snelheid op een bruiloft inreed in Siem Reap. Dat meldt de Engelstalige Cambodjaanse krant The Khmer Times die ook videobeelden deelt van het incident.

Chauffeur gearresteerd door gasten

The Khmer Times stelt dat het incident plaatsvond om 14:40 uur op 6 augustus 2023 in het dorp Chroy Neang Nguon, district Srey Snom, provincie Siem Reap. Het lijkt erop dat een dronken bestuurder – die zelf een gast was op de bruiloft – de controle over zijn voertuig verloor en in de trouwtent reed.

Bij de daaropvolgende botsing raakten verschillende mensen ernstig gewond, terwijl anderen lichte verwondingen opliepen. Zelfs de bruid liep verwondingen op; op de beelden is te zien dat zij een van de eerste slachtoffers van de aanrijding was. Samen met de andere gewonden werd zij naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Na het incident grepen de gasten die de bruiloft bijwoonden in door de chauffeur te arresteren en uit te leveren aan de autoriteiten.

Artikel gaat verder na video

Ministerie onderzoekt precieze toedracht

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen officiële bevestiging van het nieuws over het incident met de Nederlandse gewonden. Een woordvoerder van het ministerie meldt dat ze tot nu toe alleen via media op de hoogte zijn gebracht en dat ze op dit moment bezig zijn met het onderzoeken van de precieze gebeurtenissen die plaatsvonden.


https://tpo.nl/2023/08/07/13-nederlanders-gewond-in-cambodja-nadat-dronken-man-op-bruiloft-inrijdt/