Bioscoop zelfcensureert film The Kerala Story, islamitische bedreigingen


De Eindhovense bioscoop LAB-1 heeft de kaartverkoop voor de controversiële Indiase film The Kerala Story gestopt na toenemende intimidatie en bedreigingen aan het adres van medewerkers, vooral uit islamitische hoek. De film, die gaat over geradicaliseerde moslima’s, had al twee weken in de bioscoop gedraaid voordat het personeel lastiggevallen werd.

De bioscoop heeft geen aangifte gedaan, maar heeft wel melding gemaakt bij de politie. Alle verwijzingen naar de film zijn ook van de website verwijderd.

Controverse

The Kerala Story gaat over een groep vrouwen uit Kerala, India, die zich bekeert tot de islam en zich aansluit bij ISIS. De film, die in India zeer succesvol is ondanks de protesten, wordt bekritiseerd omdat hij een ‘te versimpeld en overdreven beeld’ zou geven van de bekering en aansluiting van deze vrouwen bij ISIS, en dat hij ‘een wig zou proberen te drijven tussen de hindoes en de moslims in India’.

Denk Utrecht

Er is ook verzet tegen de film geweest bij andere vertoningen in Europa. Zo stelde in Utrecht de politieke partij Denk voor om in de toekomst dergelijke films te ‘verbieden’ en vergeleek de film met antisemitische propagandafilms van de nazi’s.

Lab-1 besloot de film te blijven vertonen ondanks de controverse, maar heeft omwille van de veiligheid de film  toch uit de programmering gehaald.

 

 


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenGearresteerde Eindhovenaar zat volgens OM achter ‘WhatsApp voor criminelen’Negen mannen aangehouden in Eindhoven voor voorbereiden ISIS-aanslagBurgemeester van Eindhoven John Jorritsma (VVD) ziet af van busbaan-privilegeBRIEFJE VAN JAN – Aan John Jorritsma

Premium

Bassiehof – De vraag is of de Eindhovense burgemeester John Jorritsma (VVD) wel helemaal goed bij zijn hoofd is

Premium

John Jorritsma (VVD) promoveert zichzelf in één tv-avond tot panieksheriff van NederlandVideo – ‘Verbinders’ ‘drinken koffie’ in EindhovenPoetin lacht in vuistje tijdens kijken naar #avondklokrellen in randjeburgeroorlog NederlandGuus Meeuwis zingt ‘Brabant’ in Eindhoven, politie grijpt meedogenloos inEindhovense winkeleigenaar langer vast voor zware mishandeling na mondkapjescontroleVideo – Restaurant in Eindhoven negeert lockdown, gaat toch openJongerenwatch – Zware mishandeling in Eindhoven door mannen van auto met Roemeens kentekenCommunistische Partij China vuistdiep in Eindhovens onderwijsBoer rijdt met trekker in op Koninklijke Marechaussee Eindhoven, boer aangehoudenBlack Lives Matter-demonstranten tegenhouden omdat het anders te druk wordt: het kan dus wél

https://tpo.nl/2023/05/27/eindhovense-bioscoop-pleegt-zelfcensuur-na-bedreigingen-uit-islamitische-hoek/