LIVEBLOG 76. IDF stuurt na brandstof ook “37 couveuses” naar Hamas HQ Shifa Hospital


Een genocide Israëlische stijl, zeg maar

Wát een telefoongesprek dit djeez

Social

Geen partij met zoveel passie voor volksgezondheid als Hamas, het is eigenlijk één groot ministerie VWS. Daarom ligt elk Hamas-hoofdkwartier direct onder een ziekenhuis, omdat ze willen dat de zusters het Echt Horen als ze elke avond om 20:00 Klappen Voor De Zorg. En in een Israëlische toenaderingspoging, operatie Common Ground, probeert Israël nu 37 couveuses naar Hamas-hoofdkwartier Shifa Hospital te sturen. 

Bovenstaand een [toch eigenlijk onvoorstelbaar] telefoongesprek tussen de IDF en de directeur van het bovengrondse Shifa Hospital, waarin de directeur kenbaar maakt dat er 37 te vroeg geboren babies op zijn kinderafdeling liggen, en de IDF daarom toezegt te gaan proberen 37 couveuses op z’n stoep achter te laten. Hier nog een derde foto van de eerste lading couveuses en hier een video van een vrouwelijke IDF-woordvoeder in babywit gewaad die met couveuses op de achtergrond benadrukt dat Israëls oorlog uitsluitend tegen Hamas gericht is, en niet de bevolking van Gaza. 

En het voelt toch ook wel gepast te benoemen hoezeer het voorrijden en achterlaten van couveuses een risico is voor de IDF-troepen die ze op de stoep van het Hamas-hoofdkwartier achter moeten laten hè. Maar toch gaan ze het blijkbaar echt doen – voorbij elke morele verplichting. Misschien zei de buitenlandse woordvoerder van Hamas het op 8 oktober zelf het beste: “The Israelis are known to love life. We, on the other hand, sacrifice ourselves (…).” Die video waarin IDF-troepen tientallen jerrycans met brandstof achterlaten op diezelfde stoep is hier overigens GeoConfirmed

Enfin, u bent weer bij. We gaan live:

IDF Golani Brigade in Gaza’s “””parlement”””

Sterke Tellywood vibes, maar IDF’s hoofdwoordvoerder loopt zelf onder ziekenhuis

Social

https://www.geenstijl.nl/5173482/kijk-dan/